Shopping Trip Liverpool 🇬🇧

Zoals je misschien al heb kunnen zien op mijn instagram was ik het afgelopen weekend samen met josine van the biggerblog in Liverpool vanwege de Curve Fashion festival.


Vorig jaar waren wij daar voor het eerst en ben ik verliefd geworden op de stad en het shop walhalla dat we dit jaar 2 dagen extra hebben geboekt zodat er genoeg tijd was om rustig te shoppen.
Naast New York is Liverpool toch echt wel mijn favoriete stad om lekker te shoppen en nu de pond laag staat extra leuk.
Wat een verademing is het dat je als plus size dame in 1 groot winkelcentrum genoeg keuze hebt om te slagen en dat allemaal op loop afstand. Het winkelcentrum Liverpool 1 bestaat uit het oude centrum en waaraan een nieuw st. Johns ( overdekt)winkelcentrum is gebouwd. Er is zoveel keus dat ik je graag vertel welke winkel je in Liverpool kunt vinden en absoluut niet mag missen!


Debenhames

Debenhames is een warenhuis wat je een beetje kunt vergelijken met de oude V&D uit nederland. De prijzen zijn goed te doen en je kunt er alles vinden van Make up tot Push ups! Bij Debenhames gaat de normale collectie tot 22 uk en hebben ze ook speciale Plus Size hoek waar je een leuke en dergelijke collectie kunt vinden.Vooral trendy kleding die je ook naar kantoor kunt dragen.

Maten: 10 t/m 26 uk size

Prijsverhouding: Midden tot hoog segement

Collectie: Kleding, lingerie, schoenen en Accessoires.

Stijl: vrouwelijk en klassiek

Website:Debenhams


Evans

Evans is een grote maten winkel die mij bij binnenkomst een beetje doet denken aan de Ulla poken winkel in Nederland, de prijzen en de winkel inrichting doen mij daar vooral aan denken. Voor de wat jongere en gewaagde plus size dames is het hier zoeken naar de pareltjes in de collectie. Voor de plus size dame die van klassiek en degelijke kleding houd is Evans een echte aanrader. Mooie outfits voor naar kantoor of naar een feest maar ook leuke casual outfits met ruime keuze in de denim.

Maten: 14 t/m 32 Uk size

Prijsverhouding: Hoger segment

Stijl: vrouwelijke en klassiek

Collectie: kleding, lingerie, zwemkleding, nacht kleding, Wide fit schoenen en laarzen & accessoires

Website:Evans


Forever21 +

 

Forever21 is al jaren een van mijn favoriete waar ik altijd vol ongeduld naar binnen ren om te kijken wat voor leuke dingen er in de rekken hangt. Forever21 verkoopt dames kleding, heren kleding, meisjes kleding en accessoires. De plus collectie kun je vinden op een aparte afdeling genaamd Forever21 +. De collectie is sexy, stoer en vrouwelijk je vind er vaak de laatste trend vertaald voor de plus size zelfverzekerde vrouw. Qua collectie moet je het wel treffen soms haal ik er tassen vol vandaag en de andere keer kan ik er niks vinden. De Maat voering verschilt ook dus pas altijd even de gespotte items en wees niet getreurd als je 2 maten groter moet passen of als je die grotere maat ook niet past. De prijzen zijn goed te doen en zelfs voor een kleiner budget geschikt. Sinds een paar maanden is er gelukkig ook een plus size afdeling te vinden in de Forever21 in Amsterdam.

Maten: XL- 3XL

Prijsverhouding: goedkoop segement

Stijl: sexy ,trendy en vrouwelijk

Collectie: Kleding, Zwemkleding, Accessories .

Website:Forever21+


Mark & Spencer

Mark & Spencer is volgens mij bij iedereen wel bekend. De reguliere dames collectie gaat tot maat 22 (ongeveer maat 50 )Ook heeft M&S een mooie en grote plus size afdeling met een ruim assortiment. Voor mij is M&S net iets te degelijk en te Engels qua stijl. Qua stoffen en kwaliteit zit je natuurlijk goed en voor mooie feestjurken ben je hier ook aan het juiste adres! Een goeie tip is om eens de lingerie afdeling te bezoeken en dan vooral de shaping hoek. Daar vind je namelijk de mooiste shaping artikelen van body’s tot broekjes echt een aanrader dus.

Maten: 18 t/m 28 Uk size

Prijsverhouding: midden tot hoog segement

Collectie: Kleding, lingerie, nightwear,

schoenen en Accessoires.

Stijl: vrouwelijk en klassiek (Engels)

Website:Mark & Spencer


New Look Curves Plus Size

New look is ook een kleding merk dat goed betaalbaar is en waar je voor de hele familie kan slagen. Naast de Dames, heren en minder afdeling vind je er een apart grote New Look curve plus size afdeling. Voor een leuke prijsje kunnen je leuke en trendy items scoren.
Vergeet niet om op de grote schoenen afdeling te kijken naar de leuke Wide fit schoenen.

Maten: 18 t/m 32 Uk size

Prijsverhouding: Middensegement

Stijl: Jong, Trendy en vrouwelijk

Collectie: Kleding, nacht kleding, Wide fit schoenen en Accessoires.

Stijl: Stoer, sexy, trendy, vrouwelijk

Website: Curves Plus Size Clothing


Next

Next is een kleding merk die heren, dames , zwangerschaps en kinderkleding verkoopt. Daarnaast verkopen ze ook interieur spullen voor in huis. De dames collectie gaat van maat 6 tot maat 22. Je hebt dus geen aparte plus size afdeling en gaat de maat maar tot 22 ( ongeveer maat 50) De kleding op trend maar wel veilig. 2 jaar geleden scoorde ik er een te gekke rok die ik nog vaak draag. Dit keer kon ik er weinig leuke dingen vinden iets waar mijn portemonnee dan wel weer blij mee was.

Maten: 6 t/m 22 uk size

Prijsverhouding: middensegment

Collectie: Kleding, schoenen, lingerie accessoires, home.

Stijl: klassiek, vrouwelijk

Website: Next


River island (met + afdeling)

River island liep ik vroeger altijd binnen voor de gave accessoires, schoenen en oversized items. Maar sinds 2 jaar hebben ze een plus size afdeling met gave items spot on trend. Ook River island + is een van mijn favoriete alleen liggen de prijzen net even wat hoger als die van de Forever21 en de New Look. Daarbij verkopen ze ook mooie pumps in Wide fit en is de accessoires afdeling waar je je ogen uitkijkt en hebberig word. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je iets dichterbij huis in Rotterdam ook de plus size collectie te voelen en te passen.

Maten: 44 t/m 54

Prijsverhouding: Middensegement +

Collectie: Kleding, Wide fit schoenen en Accessoires.

Stijl: trendy, sexy, stoer en vrouwelijk

Website:River Island Plus


Simply B

Bij SimplyBe liggen de prijzen iets hoger net zoals bij Evans. Er hangt voor ieder wat wils en is er voor elke gelegenheid smart of casual wel een geschikte outfit vinden. Naast een leuke collectie kun je er terecht voor mooie lingerie kun je er Wide fit schoenen en laarzen met brede schachten kopen.

Maten: 12 t/m 32 Uk size

Prijsverhouding: midden segement

Collectie: kleding, lingerie, schoenen en Accessoires.

Stijl: klassiek, vrouwelijk

Website: SimplyBe


Yours Clothing

 

Bij Yours Clothing shopte ik voorheen alleen online en sinds kort zit er een winkel in Liverpool naast de Evans.
De winkel komt rommelig en vol over maar als je daar even doorheen kijkt kun je er leuke items vinden. Zo kocht ik er een te foute Betty’s Boops pyjama en een geweldige lange Leopard blouse die je binnenkort kunt verwachten in een nieuwe outfit post. Ook voor mooie lingerie en basics kun je er goed terecht.

 

 

Maten: 16 t/m 36 UK size

Prijsverhouding: Midden segement

Collectie: Kleding, lingerie, sleep wear, schoenen Wide fit en accessoires.

Stijl: stoer, vrouwelijk, casual

Website:Yours Clothing


Belangrijk on te weten als je gaat shoppen:

Uk versus Nederlandse maten.

Kleding Maten:

🇬🇧 🇳🇱

Size 16 – 44

Size 18 – 46

Size 20 – 48

Size 22 – 50

Size 24 – 52

Size 26 – 54

Size 28 – 56

Size 30 – 58

Size 32 – 60

Bh Maten:


Naast de ruime keuze aan plus size kleding en winkels zijn er natuurlijk nog meer winkels waar je terecht kunt voor accessories, schoenen en andere hebben dingentjes. Daarnaast shop ik al van jongs af aan overal en kijk ik vooral naar het model van de kleding. Zo hebben ik een geweldige blouse kunnen scoren bij de Topshop in maat 18 die perfect paste vanwege de wijde mouwtjes. Zara, Primark, Topshop zijn ook aanraders omdat de oversized trend veel te vinden is en je soms verbaast bent wat je allemaal aan kunt. Kijk dus niet altijd naar de maat in het labeltje maar kijk naar hoe het kledingstuk valt en wat de vorm is.

Liverpool is echt een aanrader om een weekendje heen te vliegen. Met easyJet heb je vaak voor nog geen 100 euro een retour ticket. Voor een hotel zit je ongeveer tussen de 70- 150 euro per nacht. Een airbnb is ook een optie om met meerdere vriendinnen te boeken.
Va
ennon vliegveld is het 30 minuten rijden naar het centrum en ben je ongeveer 20 pond kwijt met de taxi.
Li
levendig en staat naast de Beatles ook bekend om het uitgaansleven. Naast de vele pubs zijn er genoeg eetgelegenheden te vinden om even lekker bij te komen en je voetjes wat rust te gunnen tijdens een heerlijke lunch of etentje.


Mocht je nog winkels in deze lijst missen of vragen hebben over Liverpool laat het gerust even weten in een comment.

Veel liefs Nicole

4 gedachtes over “Shopping Trip Liverpool 🇬🇧

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *